investera i kvalitetsbilder
Stå ut från mängden och överträffa dina konkurrenter – uppgradera din visuella närvaro online!​​​​​​​
Att investera i visuellt marknadsföringsmaterial stärker din verksamhets position på marknaden och ger mer positiv feedback från dina kunder.
Ett företag bär ansvaret att förmedla en tydlig och inbjudande uppfattning om verksamhetens syfte för att lyckas på marknaden. Närvaron på sociala medier och i olika digitala kanaler är en viktig del i marknadsföringsstrategin för att generera fler och återkommande kunder samt långvariga relationer. Den visuella kommunikationen som verksamheten bedriver online är nödvändig då alla kunder i dagsläget förväntar sig att kunna söka upp ett företag på nätet. Vad kunden ser påverkar deras tolkning av varumärket och kan vara avgörande för om de förblir en kund, om de tipsar en vän eller hur de pratar om sin upplevelse.
Nedan får ni en inblick i hur en typisk arbetsprocess kan se ut och vad som ingår vid en matfotografering.
styling
Inför all mat- och produktfotografering förbereds, tillagas och stylas maten/produkterna i min studio. Mitt kök är tillräckligt utrustat med vad som kan tänkas behövas för att skapa och testa olika recept inför exempelvis en matkreation. Jag använder mig av diverse redskap och metoder för att få maten att se läcker ut, men föredrar att arbeta så naturligt och hållbart som möjligt utan att kladda på maten med onödiga kemikalier.
fotografering
I min studio använder jag mig av en professionell systemkamera och ett robust stativ som jag kopplar till dator med extra monitor för att säkerställa att min fotografering blir så effektiv och precis som den kan bli. Jag fotograferar både i naturligt ljus samt artificiellt med en softbox och andra ljuskällor vid behov. Rekvisita och bakgrunder som ska synas i bild tycker jag om att leta efter överallt, men främst i second hand-butiker och på udda ställen. Jag skapar även en del själv.
redigering & backup
För att färdigställa bilderna och uppnå bästa resultat så görs bildredigering och retouch i marknadens populäraste program, Adobe Photoshop och Lightroom Classic. Filerna jag arbetar med gör jag säker back-up på, både molnbaserad och på extern hårddisk, för att aldrig riskera att arbetet går förlorat. De färdiga bilderna levereras säkert och digitalt.
administration
Från start till slut av ett projekt ser jag till att allt planeras, administreras och utförs noggrant med tekniska hjälpmedel genom en strukturerad arbetsprocess. Jag kommunicerar uppdateringar i projektet regelbundet genom arbetets gång för att säkerställa att allt flyter på som det ska.
Back to Top